Michelisz üzenete: Szép volt, Zsolti bácsi!

2019. szeptember 10.

Szabó Zsolt részletesen elmesélte az AFM motorsporthíradóban, hogy Michelisz Norbert milyen szöveggel hívta fel, hogy versenyezzen a M1RA-ban, és mit üzent neki az első versenye után a csapatban.

 

Július utolsó és augusztus első napjai eseménydúsan alakultak Szabó Zsolt számára, hiszen az egyik pillanatban még mit sem sejtve a budapesti rakparton italozott, két nappal később pedig már Németországban volt, hogy nyolc hónap kihagyás után visszatérjen a versenypályára a TCR Európa-kupában a M1RA egyik Hyundai i30 N TCR-jét vezetve. Az Autósport és Formula Magazin műsorában felelevenítette, hogyan értesült a lehetőségről Michelisz Norberttől.

 

„Egyik este a rakparton voltam az egyik barátommal, és hála Isten csak szódát ittam, semmi mást. Gondolkodtam, hogy vajon este fél 11-kor miért csörög a telefonom, de persze felvettem, mert láttam, hogy Michelisz Norbi keres. Mondta, hogy figyelj Zsolti, tudom, hogy kevés az idő, de versenyezhetnél Németországban a M1RA színeiben a hétévégén. Kaptam egy nagyon rövid időintervallumot, hogy eldönthessem, vállalom-e, hiszen hiányzott a versenyrutin, mivel nyolc hónap kihagyás volt mögöttem.

Mérlegeltem, és úgy voltam vele, hogy nagy probléma nem lehet, csináljuk! Szerencsére Norbi és Bári Dávid is hasonló véleményen volt, hogy ezt a lehetőséget felajánlották nekem.

Ezután az volt a kérdés, hogy a versenyzői licencet sikerül-e időben megszerezni, ehhez ugye le is kellett vizsgáznom, és végül 24 óra alatt sikerült elintézni Magyar Nemzeti Autósport Szövetség közreműködésével. Csütörtök délután már kint voltam Németországban, de még akkor sem volt biztos, hogy versenyezhetek, hiszen még nem javították ki a tesztet és nem volt meg a licencem. Miután ez megtörtént, csak akkor vált hivatalossá, hogy autóba ülhetek pénteken.”

 

Az első szabadedzésen rögtön a kilencedik leggyorsabb volt a mezőnyben, de az időmérőn forgalomba került, ezért nem tudott igazán jó kört összerakni, így mindkét futamot a mezőny hátsó feléből, a 21. helyről kezdhette. Ennek ellenére az első versenyen a nyolcadik helyen végzett, amivel 15 pontot szerzett, és a másodikon is javított öt helyezést, így éppen csak lemaradt az újabb pontszerzésről a 16. pozícióban célba érve. De hogyan értékelte mindezt Michelisz Norbert?

 

„Amikor Norbi felhívott, azt mondta, hogy semmilyen elvárás nincs, de azt nem szeretné, hogy alibi hétvégét csináljak. Azt kérte, hogy versenyezni menjek, adjak bele, amit tudok. Számítottam arra, hogy ez a mezőny eléggé agresszív, lesz egy-két csetepaté, és ha jól helyezkedik az ember, akkor előrébb lehet jönni. A rajt után volt is egy kis kalamajka, így sikerült egy kör alatt a 12. pozícióba feljönnöm, majd előztem is, a tizedik helyen intettek le. Végül két utólagos büntetésnek köszönhetően a nyolcadik helyen rangsoroltak.

Ezután azt az üzenetet kaptam Michelisz Norbitól, hogy szép volt, Zsolti bácsi. Tudni kell, hogy amióta Norbi kislánya, Mira Zsolti bácsinak hívott, azóta engem mindig így szólítanak, úgyhogy ezt egyből meg is mosolyogtam.

Aztán még azt is mondta Norbi, hogy már mentem 25-30 kört az autóval, úgyhogy jobban is összekaphatnám magam. Ezt természetesen ironikusan kell érteni, szóval nagyon pozitív volt a visszajelzés.”

 

Nézzétek meg a teljes beszélgetést Szabó Zsolttal!