NUSZ

„Zsoltival van egy befejezetlen történetünk”

2019. augusztus 1.

Az utolsó pillanatban sikerült kiváltani Szabó Zsolt versenyzői licencét, így a 23 éves pilóta indul Nagy Dániel helyett a M1RA színeiben a TCR Európa-kupa oscherslebeni fordulójában a hétvégén.

 

A tavaly még a WTCR-ben rajthoz álló Szabó Zsoltnak ebben a szezonban nem volt csapata, ezért a nemzetközi versenyzéshez szükséges vezetői licence sem volt aktív. Kevesebb mint 24 órával az Oscherslebenben sorra kerülő első szabadedzés előtt érkezett meg a hivatalos értesítés arról, hogy elhárult az akadály az indulása elől.

 

„Zsoltival van egy befejezetlen történetünk. 2015-ben szerepet vállaltam egy tehetségkutató szervezésében, amely során elvittük a jelentkezőket a Fit4Race-be és Suzukival is összemértük őket a Hungaroringen. Zsolti jól teljesített, ott tűnt fel először valódi versenyautóban” – emlékezett vissza csapatvezetőnk, Bári Dávid.

 

„Online versenyeken ment a válogató, de hiába nyertem meg az egyik futamot, azt újraindították és érvénytelenné vált az eredményem. Akkor ki is szálltam volna az egészből, de Dávid felhívott, amit ha nem tesz meg, akkor nem indulok el a tehetségkutatóban, nem ülök be a Suzukiba és most nem vagyok itt” – egészítette ki a történetet Szabó Zsolt.

 

Ezután sokáig úgy tűnt, hogy a 2015-ös szezonban együtt dolgozhatnak, de a fiatal versenyző sorsa máshogy alakult, így várni kellett néhány évet arra, hogy most megkezdhessék az igazi közös munkát.

 

„Tudjuk, hogy milyen potenciál van Zsoltiban, látjuk, hogy mennyire motivált. Megérdemli a lehetőséget a versenypályára való visszatérésre” – tette hozzá Bári Dávid.

 

Szabó Zsolt izgatottan várja, hogy újra versenyautóba ülhessen, hiszen erre legutóbb 2018 novemberében, a WTCR makaói szezonzáróján volt alkalma.

 

„Mit is mondhatnék? Nagyon boldog vagyok, hogy újra versenyezhetek. Minden olyan gyorsan történt. Este tízkor tudtam meg, hogy lenne lehetőség autóba ülni a M1RA-nál, és utána nem is bírtam aludni egész éjjel. Amiatt aggódtam, hogyan tudjuk majd ilyen rövid időn belül kiváltani az induláshoz szükséges versenyzői licencemet, ami az utolsó pillanatig kérdéses volt. Örülök, hogy minden akadály elhárult, de semmilyen elvárás nincs a hétvégi eredményekkel kapcsolatban. Oschersleben nekem a csapattal és az autóval való összeszokásról szól majd, a célom pedig a tisztes helytállás” – jelentette ki Zsolt.

 

A M1RA újdonsült versenyzője még az Oscherslebenbe való elutazás előtt tett egy pécsi kitérőt, hogy a csapat alapítójának, Michelisz Norbertnek a tanácsait személyesen hallgassa meg az Európa-kupában való debütálása előtt.

 

„Beszélgettünk vezetéstechnikai dolgokról is, amiket a múltban nem a legjobban csináltam, de most legalább ilyen fontos volt nekem a lelki rész is, hogyan dolgozzam fel a mostani helyzetet. Több mint nyolc hónapja nem ültem versenyautóban, csak gokartban, ami miatt van bennem drukk, de a Norbiból áradó nyugalom és határozottság sokat segített” – árulta el Zsolt.

 

Az oscherslebeni hétvége időterve:

Péntek

13:30 – Első szabadedzés

16:10 – Második szabadedzés

Szombat

9:50 – Időmérő

13:40 – Első futam (élő közvetítés: Sport 2, M1RA Facebook)

Vasárnap

13:30 – Második futam (élő közvetítés: Sport 1, M1RA Facebook)