Báldi és Barna Martin nyert a Hungaroring E-sport Bajnokság monzai fordulójában

2020. május 14.

A virtuális monzai pályán rendezték a Hungaroring E-sport Bajnokság második fordulóját. Báldi Gergő a hungaroringi szezonnyitóhoz hasonlóan az időmérőt és az első futamot is megnyerte, a fordított rajtrácsos versenyen pedig Barna Martin aratott sikert.

Monzában 24 helyett 25 versenyző szerepelt a rajtlistán, aminek oka az volt, hogy Csincsik Marcell nem erősítette meg a határidőig részvételi szándékát, így automatikusan a soron következő kapott meghívást a selejtezőből. Csakhogy ott holtverseny alakult ki Tóth Roland és Dobsa Richárd között, akik nemcsak ezredre, hanem tízezredre pontosan azonos időt autóztak, így mindketten ott lehettek a futamokon.

Az időmérőt csakúgy, mint az első fordulóban a Hungaroringen, Báldi Gergő nyerte meg, aki mögött Zsupanek Bence volt a második, a már szintén futamgyőzelemmel rendelkező Tóth Dávid pedig a harmadik leggyorsabb.

Az első futam rajtjánál ugyanebben a sorrendben jött el az első három, de kisvártatva Zsupanek megelőzte az első helyen Báldit, akivel később Tóth Dávid összeért, de mindketten maradtak a második-harmadik pozícióban. Később Tóth hátrébb esett, és a helyére a hatodik helyről rajtoló Nagy Dávid érkezett meg. Az élen haladó hármas óriási csatát vívott a monzai szélárnyékot kihasználva a hajrában.

Nagy Dávid előbb megelőzte Báldit a második helyen, majd támadta Zsupaneket. Ő meg tudta őrizni az első helyét, és a csatát kihasználva Báldi visszaelőzte Nagyot. Ezután jött a csattanó: a bajnoki éllovas Báldi meg tudta előzni az addig nagyszerűen védekező Zsupaneket is, így már a második futamgyőzelmét aratta a szezonban.

A második futamon Leitner Norbert indult a fordított rajtrácsos pole pozícióból. Ő maradt az élen, mögötte viszont nagy volt a mozgolódás: a negyedik helyről induló Barna Martin feljött másodiknak, Csuti Zoltán pedig éppen fordított utat járt be, igaz hamar visszakapaszkodott a harmadik pozícióba.

Hét és fél perc volt a hátra a futamból, amikor az élen történt változás: Barna egy szép manőverrel megelőzte Leitnert, és átvette tőle a vezetést. Az addigi éllovas ritmusa megtört egy kicsit, mert nem sokkal később a második helyet is elveszítette Csutival szemben. Közben mögöttük az első futam győztese, Báldi Gergő már az ötödik helyre lépett előre Pinczés Ádám megelőzésével.

A hajrára Leitner magára talált, és ahogy újra felvette a tempót, látványos manőverrel szerezte vissza a második helyet Csutitól. Az első öt helyezett teljesen összerázódott a szélárnyéknak köszönhetően, és az utolsó kör végén szinte egymás mellett érkeztek meg a célvonalhoz, végül azonban nem változott köztük a sorrend, így Barna Martin győzött Leitner és Csuti előtt.

A következő fordulót május 28-án a Nürburgringen rendezik, az előselejtező pedig már pénteken kezdetét veszi, melyen kilenc hely lesz kiadó, a bajnokság első 15 helyezettje pedig automatikus indulási jogot szerzett.