NUSZ

Így vehetsz részt a Hungaroring E-sport Bajnokságban!

2020. április 7.

Lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan kell letölteni, feltelepíteni és elindítani a RaceRoom Racing Experience nevű szimulátort egy átlagos PC-n, hogy aztán egyszerűen csatlakozni lehessen a minden magyar számára teljesen ingyenesen elérhető Hungaroring E-sport Bajnoksághoz, amelynek a végén valaki teljes szezonra szóló valódi versenyzési lehetőséghez jut a M1RA-ban 2021-ben. Útmutató!

 

1. A böngészőben felkeressük a game.raceroom.com weboldalt, és a jobb felső sarokban lévő PLAY FOR FREE gombra kattintunk.

 

2. A következő oldalon a fent, jobbra található Steam telepítése gombra kattintva letöltjük a programot, amelyen keresztül használható lesz a bajnokság alapjául szolgáló szoftver.

 

3. A Steam telepítése gombra kattintunk.

 

4. Az Új fiók létrehozása opciót választjuk, amennyiben még nem rendelkezünk felhasználói profillal az oldalon.

 

5. A letöltött SteamSetup nevű fájlt futtatjuk a számítógépen, és végigmegyünk a telepítés lépésein. Ezután a felugró ablakban megadjuk az e-mail címünket.

 

6. Miután a megadott e-mail címünkre érkező levélben található hivatkozásra kattintva hitelesítettük a címünket, adjuk meg a fiókunk nevét és a jelszavunkat a Steam-profilunk létrehozásához.

 

7. Az imént megadott fióknévvel és jelszóval lépjünk be a Steam-alkalmazásba.

 

8. Az alkalmazáson belül kattintsunk a menüsorban az Áruház gombra, és a betöltődő oldalon a kereső segítségével válasszuk ki a RaceRoom Racing Experience nevű játékot.

 

9. A betöltődő oldalon görgessünk lejjebb, és kattintsunk a Játék indítása gombra.

 

10. Csináljuk végig a RaceRoom Racing Experience varázslójának lépéseit, majd indítsuk el a játékot.

 

11. Első belépéskor a valósággal megegyező adataink alapján töltsük ki az üres mezőket, amivel létrehozzuk a versenyzői profilunkat.

 

12. Kattintsunk a jobb felső sarokban látható fogaskerékre, hogy elvégezhessük a legfontosabb szükséges beállításokat.

 

13. A Control Settings, majd azon belül az Edit Assignments menüpontokra kattintva érjük el az alábbi oldalt, ahol beállíthatjuk a vezérlést. Alapértelmezetten billentyűzetre van állítva, amellyel a nyilak segítségével irányíthatjuk az autót. Itt állíthatjuk be a játékhoz használt kontrollert vagy kormányt is. Például ha a Steer Leftre kattintunk, aztán elfordítjuk balra a kormányunkat, akkor ehhez a parancshoz már hozzá is rendeltük az irányítást. A kormányzás mellett a gáz és a fék számít alapbeállításnak, amire mindenképpen szükségünk lesz.

 

14. Visszatérve a főmenübe, a Competitions gombra kattintva jutunk a játék e-sport részlegére. Itt április 13-tól lesz kiválasztható a Hungaroring E-sport Bajnokság, amelyen belül minden autó és pálya teljesen ingyenesen használható, amíg a szezon tart. Az első forduló előselejtezője melletti Launch gombra kattintva csatlakozhatunk a bajnokság első kvalifikációjához, amelyben mindössze egyetlen érvényes mért kört kell futni, és máris regisztrálva vagyunk a listára. Ezután a selejtező ideje alatt bármennyi mért kört lehet teljesíteni.

 

RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

Minimum:
Rendszer: Microsoft Windows Vista / 7
Processzor: Dual core at 2.4 GHz Intel Core 2 Duo Processor vagy AMD ekvivalens
Memória: 4 GB
Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 460 1.5 GB Video Card vagy AMD ekvivalens
DirectX®: 9.0c
Szabad lemezterület: 37 GB
Hangkártya: DirectX kompatibilis

Ajánlott:

Processzor: Quad-core AMD vagy Intel @ 2.4 GHz
Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 760 2.0 GB videókártya vagy AMD ekvivalens
Memória: 8 GB