Engstler először dobogós a M1RA-ban

2019. május 26.

Az Európa-kupa második fordulóját a Hockenheimringen rendezték meg, és a M1RA hazai pályán versenyző német pilótája, Luca Engstler erős teljesítményt nyújtva a dobogóra is felállt. A hungaroringi szezonnyitón sok pontot szerző Nagy Dánielnek ezúttal nem jött ki jól a lépés.

Már az időmérőn eldőlt, hogy Hockenheimben Luca Engstlernek lesz esélye az élmezőnyben küzdeni, ugyanis ő a harmadik helyet szerezte meg, miközben magyar csapattársa 18. lett a kvalifikáción. Innentől Nagy Dániel számára a pontszerzés lehetett a reális cél, hiszen a mezőny közepéből indulva, a “darálóban” könnyen kaphat pofonokat az ember. Az első futamon bár felküzdötte magát a 12. helyre, végül egy koccanás következtében pont nélkül zárt, a második versenyen viszont behozta a 15. pozícióba a Hyundai i30 N TCR-t, amivel egy pontot szerzett.

Mindeközben Luca Engstler az első futamon a harmadik helyről már a rajtnál fellépett másodiknak, és meg is védte ezt a helyezést a Volkswagent hajtó Maxime Pottyval szemben, így a német pilóta először állt fel a dobogóra mind az Európa-kupában, mind a M1RA tagjaként. Engstler a második versenyen is fontos pontokat gyűjtött, ugyanis hetedik lett, miután ezt a pozíciót nagy csatában megvédte a szintén Hyundait vezető Josh Filesszal és az audis Gilles Magnusszal szemben, így 56 pontot szerezve erős hétvégét zárt.