NUSZ

Báldi Gergő a bajnok, két M1RA-s a döntőben

2019. október 21.

Vasárnap este véget ért a WTCR Esports online bajnoksága, melyet a M1RA versenyzője, Báldi Gergő nyert meg, de nem csak ennek örülhettünk.

 

A szepangi pályán rendezték a WTCR Esports hetedik és egyben utolsó fordulóját 2019-ben. A bajnoki éllovas Báldi Gergő magabiztos pontelőnnyel várta az idényzárót, miután az előző három versenyen egyaránt futamgyőzelmet ünnepelt, de így is izgalmas végjáték következett. Báldi mellett Nagy Dávidért is izgulhattunk, akinek még volt esélye bekerülni a legjobb nyolcba, akik meghívást kapnak a WTCR szezonzárójával egybekötött pénzdíjas offline döntőre Malajziába.

 

Az időmérő a lehető legjobban alakult, hiszen Dávid szerezte meg a pole pozíciót és mögötte Gergő lett a második. Ezután mindketten a dobogón végeztek az első futamon, Nagy az első győzelmét aratta a WTCR Esportsban, Báldit pedig a harmadik helyen intették le. A fordított rajtrácsos második futamon a 7. és a 10. pozícióban zártak, így mindkét nagy cél teljesült: meglett a bajnoki cím és Dávid megszerezte a nyolcadik helyet az év végi tabellán, azaz két M1RA-s utazhat a 25 ezer eurós összdíjazású exkluzív döntőre Malajziába december közepén.

 

Eközben a harmadik M1RA-s, az előző fordulóban futamgyőzelmet arató Csuti Zoltán is remek teljesítményt nyújtott a szepangi versenyeken, hiszen a kvalifikáció 16. helye után előrelépett a 13. és a 11. pozícióba. Gergő bajnoki címe mellett arra is büszkék lehetünk, hogy mindhárom M1RA-versenyző nyert versenyt a WTCR Esports 2019-es online bajnokságában, egy olyan mezőnyben, amelyben többek közt a Forma–1-es Williams-istálló vagy a kétszeres F1-világbajnok Fernando Alonso szimulátorcsapatai is indultak.

 

Báldi Gergő

„Egy éve nem gondoltam volna, hogy a következő WTCR Esports-szezonban listavezetőként érkezhetek az utolsó fordulóra. Új helyzet volt, más versenyzést követelt meg, de szerencsére sikerült elvégeznünk a feladatot. Nagyon jó érzés lesz online bajnokként, Nagy Dávid csapattársammal együtt kiutazni Szepangba decemberben. Mondanám, hogy bárcsak már ott lehetnénk, de addig még bőven lesz dolgunk, a lehető legfelkészültebbek szeretnénk lenni. Most nagyon boldog vagyok, és nem csak az eredmény miatt. Ahogy a szezon eleji nehézségekre reagáltunk, ahogy csapatként együttműködve feltártuk a hiányosságainkat és ahogy változtattunk sok megszokott dolgon, az volt a kulcsa a szezon közbeni teljesítményugrásnak. Erre alapozhatunk a jövőben is. A M1RA bizalma, és az általuk nyújtott szakmai támogatás olyan extra löketet adott, amit még sosem éreztem ezelőtt. Biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb helyen vagyunk, ha ezután is a legmagasabb színvonalon szeretnénk versenyezni. Fantasztikus érzés egy ilyen csapathoz tartozni, a jövőben is teljes erővel azon leszünk, hogy megháláljuk ezt a lehetőséget.”

 

Nagy Dávid

„Először is gratulálok Gergőnek a bajnoki címhez, nagyon nagy szezont futott! Az előzetes tesztek alapján bizakodóan vágtam neki a szepangi versenyhétvégének, talán először az egész szezonban. Rendkívül szoros volt az időmérő, amelyen a legjobb hét egy tizeden belül volt, így még nagyobb öröm, hogy sikerült megszereznem az első pole pozíciómat a WTCR Esportsban. Az első versenyen ezt sikerült is megtartani, így az első pole-t követte az első győzelem is. A második versenyen próbáltam vadászni a pozíciókat a sűrűjében, és végül egy hetedik hellyel sikerült bebiztosítani az összetett nyolcadik helyet. Ez azt jelenti, hogy decemberben utazhatunk Gergővel Malajziába, ahol a lehető legjobb teljesítménnyel próbáljuk majd képviselni a csapatot!”

 

Csuti Zoltán

„Felemás érzéssel zártam az utolsó fordulót. Az időmérőn forgalomba kerültem, így csak a középmezőnyből tudtam indulni. Az első futamon végig meccsben voltam a körülöttem lévőkkel, végül pár pozíciót tudtam nyerni. A második versenyen rengeteg test-test elleni küzdelem volt már a rajttól kezdve, és a csapattaktikát figyelembe véve próbáltam segíteni Dávidnak, hogy a lehető legkönnyebben tudjon előrébb jutni. Nagyon élvezetes, eseménydús volt mindkét verseny, mint ahogyan az egész szezon is. Sajnos az év első felében nem jött ki a lépés számomra, de a második felére sikerült megtalálnom a tempót. Óriási gratuláció Gergőnek és Dávidnak, hihetetlenül jól mentek, igazi csapatként dolgoztunk egész évben! Sok sikert kívánok nekik a döntőre, reméljük a lehető legjobb eredménnyel tudnak hazatérni.”