A M1RA-val indul a kelet-európai TCR-bajnokság

2020. július 23.

A horvátországi Grobnik versenypályán rajtol a TCR Eastern Europe szezonja a hétvégén, és a koronavírus-járvány okozta hosszú szünet után egy M1RA-autó is ott lesz a pályán az újrakezdésnél.

Otthonosan mozog a TCR-bajnokságokban a M1RA, hiszen 2017-ben az akkor még létező International Series bajnokcsapata volt, az elmúlt két évben pedig az Európa-kupában versenyzett, miközben az olaszok nemzeti bajnokságában is tett egy kitérőt. Az előttünk álló hétvégén így már a negyedik TCR-sorozatban mutatkozik be a M1RA, amely az Eastern Europe-ban Dusan Borkoviccsal áll rajthoz egy Hyundai i30 N TCR-rel.

16 versenyző szerepel a nevezési listán, és visszatér a bajnokság tavalyi élmenői közül mindenki. Így a címvédő szerb Milovan Vesnics mellett a cseh Jachym Galas és Dusan Kouril kettős is ott lesz a pályán a 2019-es dobogósok közül. A bajnok Vesnics nem tagadta, hogy a M1RA-ban látja az egyik legnagyobb kihívóját a most induló szezonban. „Nem lesz egyszerű a címvédés, az biztos. Dusan Borkovics a M1RA Hyundaijával csatlakozott a mezőnyhöz. Rengeteg tapasztalata van nagyobb bajnokságokból, és a WTCR bajnokának saját csapata támogatja őt” – nyilatkozta Vesnics a TCR Eastern Europe oldalán.

Dusan Borkovics már dolgozott együtt Bári Dáviddal, 2015-ben együtt nyerték meg a túraautó Európa-bajnokságot, és most is bízik benne, hogy sikeres lehet az együttműködés. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy még sosem versenyzett Grobnikban, ráadásul ő a mezőny nagy részénél is több időt hagyott ki versenyzés nélkül, hiszen legutóbb tavaly júliusban a Red Bull Ringen ült autóban a TCR Európa-kupában. A M1RA egyébként akkor aratta a legutóbbi futamgyőzelmét a német Luca Engstler révén, aki idén már a WTCR állandó mezőnyének tagja lesz.

„Nagyon várom már. hogy visszatérjek a pályára és újra TCR-bajnokságban versenyezzek egy éves szünet után. Különösen izgatott vagyok a M1RA-val való közös munka miatt, hogy milyen lesz együtt dolgozni Bári Dáviddal és a srácokkal. Nem könnyíti a dolgomat, hogy Grobnikban még sosem versenyeztem korábban, ugyanakkor nagyon közel van a hazámhoz, Szerbiához, úgyhogy kicsit otthon érezhetem magam. Bízom benne, hogy az emlékek hamar visszajönnek majd, milyen is vezetni egy TCR-autót, és tudom, hogy a M1RA rengeteget segít nekem ebben. Arra számítok, hogy versenyképesek leszünk, és ahogy megyünk előre a hétvége eseményeiben, úgy tudunk fejlődni” – árulta el várakozásait Dusan Borkovics.

A TCR Eastern Europe lebonyolítása eltér a korábban megismert bajnokságokétól. Az időmérőn futott leggyorsabb körök alapján alakul az első futam rajtsorrendje, és a második leggyorsabb körök alapján a második futamé. Az eseményeket a TCR YouTube-csatornáján élőben közvetítik majd, és az adások a M1RA Facebook-oldalán is elérhetőek lesznek.

Időterv
Péntek
17:30 – Szabadedzés
Szombat
10:20 – Időmérő
Vasárnap
10:45 – Első futam
15:15 – Második futam