A cél, hogy tovább fejlődjünk

2021. július 8.

A spanyolországi Motorland Aragónon rendezik a Pure ETCR második fordulóját, amelyet a Romeo Ferraris–M1RA csapat eddigi legjobbjaként Luca Filippi a bajnokság ötödik helyéről vár. Abból a szempontból is különleges hétvége előtt állunk, hogy most először a WTCR aktuális fordulójával párhuzamosan rendezik meg a vadonatúj elektromos túraautó-bajnokság futamait.

Az ETCR-ben résztvevő három márka közül a csapatunk által használt Alfa Romeo Giulia elektromos versenyautó prototípusa készült el a legkésőbb, ami egyben azt is jelenti, hogy még sok fejlődési lehetőség van a technikában. Jó példa volt erre a legelső versenyhétvége, amelyen belül is sikerült sokat előrelépni az autóval, amellyel három futamgyőzelmet értünk el Vallelungában.

Négy versenyzőnk közül Stefano Coletti, Oliver Webb és Luca Filippi is győztesen került ki egy-egy csatából, s utóbbi áll a legelőkelőbb helyen a tabellán, a bajnokság ötödik helyét elfoglalva 56 ponttal. A különbségek egy forduló után meg nem nagyok, az éllovas mögött 21 pont a hátrány. Egyelőre azonban nem a bajnokság állását kell nézni, hanem azt, hogy a fejlődés ütemes maradjon.

– Nagyon jó a kombináció a csapaton belül – osztotta meg tapasztalatait az első versenyhétvége után Luca Filippi. – Egy nagy közösségként dolgozunk együtt a Romeo Ferrarisszal, amelyet jól ismerek a WTCR-ből, és a M1RA-val, amely rengeteg hasznos tudást hozott magával. Mérnöki szempontból sok különböző koncepciót próbáltunk ki, ami egyértelműen segíti a fejlődést. A két csoport együttműködése a helyes úton tarthat minket az idény során.

A következő állomás, ahol bizonyítani kell, tehát Aragón, ahol a WTCR mezőnyével osztoznak a pályán a Pure ETCR versenyzői. Nem ugyanazt a nyomvonalat használja majd a két bajnokság, ami már csak azért sem meglepő, mert a 2009-ben megnyitott modern pályán 17 különböző elrendezés lehetséges. A WTCR a tavaly is alkalmazott 5,3 kilométeres kört teljesíti, az ETCR-ben viszont egy 2,6 kilométeres vonalvezetést használnak majd. Ez 13 kanyart foglal magában, amelyekben a balkezesek dominálnak.

Időterv

Csütörtök
Sorsolás – 21.30

Péntek
Első szabadedzés – 9.00
Második szabadedzés – 11.30
Első futam (A csoport) – 14.35
Első futam (B csoport) – 17.35

Szombat
Második futam (A csoport) – 11.20
Második futam (A csoport) – 14.50
Harmadik futam (A csoport) – 18.00
Harmadik futam (B csoport) – 19.30

Vasárnap
Főfutam (A csoport) – 9.45
Főfutam (B csoport) – 16.00