Báldi Gergő: Dühítő, ami történt!

2021. április 14.

A tavalyi #NextMichelisz megnyerése után Báldi Gergő nagyon készült arra, hogy a szimulátort valódi versenyautóra cserélve megmutathassa rátermettségét a M1RA-ban. Sajnos azonban megfertőződött a koronavírussal, ezért nem lehet ott a Swift Cup Europe hétvégi idénynyitóján a Hungaroringen. Interjú.

– A legfontosabb kérdés most: hogy vagy?
– Köszönöm, már egészen jól, de sajnos a legutóbbi tesztem szerint is pozitív vagyok még. Néha kicsit kapar a torkom, enyhe megfázásos tünetek maradtak, már a fáradékonyság is múlóban. Március közepén fertőződtem meg, utána volt egy hét, ami elég kemény volt. Minden nap más-más tünet jelentkezett intenzíven. Egyik nap magas láz, aztán erőteljes köhögés, majd komoly ízületi fájdalom, és nem tudtam, mi lesz a következő. Közben pedig nagyon aggódtam a szüleimért és a nagyszüleimért, mert otthon kaptam el a vírust. Ez volt a legrosszabb az egészben, hogy őket is féltenem kellett, de szerencsére mindannyian jól vannak.

– És egyébként hogy vagy? Mármint nem egészségügyileg, hanem lelkileg.
– Nagyon mérges voltam, amikor kiderült, hogy megfertőződtem, mert egyből tudtam, hogy ezzel veszélybe került az idénykezdet. Dühített, igazságtalannak éreztem, mert betartottam a szabályokat, ügyeltem rá, hogy ne kerüljek bajba. A szüleimhez is csak ritkán, két-három havonta jártam haza, erre mégis elkaptuk a vírust. Persze sokáig reménykedtem benne, hogy mindennek ellenére ott lehetek a pályán a hétvégén. Amikor kiderült, hogy erre nem kerülhet sor, szörnyen csalódott voltam, ami egyben fura is, mert közben tudom, inkább hálásnak kellene lennem, mert sem engem, sem a szeretteimet nem értek súlyos következmények. Most már inkább újra az éhséget érzem, meg akarom mutatni a pályán, hogy a Covid nem tett lassabbá.

– Ugye most szívesebben beszélnénk arról, mekkora lehetőségnek tartod azt, hogy idén a Swift Cup Europe-ban versenyzel. Az első fordulót kihagyod, de remélhetőleg a másodikon már ott leszel.
– Igen, így készülök. Az 1.4-es kategóriában indulok, és látva például a végsebességeket, nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt. Nyilvánvaló, hogy ezek a Suzukik nincsenek egy TCR-autó szintjén, de nagyon hasznos lépcsőfoknak tartom őket, szerintem jól felkészítenek arra a kihívásra, amit a nagyobb, erősebb túraautók jelentenek. Nekem pedig most erre van szükségem.

– Milyen fizikai állapotban vagy? A bajnokság második versenyhétvégéjét várhatóan június 11-13-án rendezik a Salzburgringen. Addigra rendben leszel?
– Tízes skálán most ötöst adnék magamnak. Időzítés szempontjából a lehető legrosszabbkor jött a betegség, mert be volt ütemezve, hogyan haladok a fizikai felkészülésben az idényrajtig, és pont a jelentősebb munka kellős közepén dőltem ágynak. De bizakodó vagyok, a második fordulóig még sok idő van, addigra remélem, hogy összekapom magam.

– A Hungaroringen Csuti Zoltán helyettesít, akit legyőztél tavaly a #NextMichelisz döntőjében. Mit üzensz neki?
– Ha félreteszem a csalódottságomat, hogy én nem lehetek ott, akkor nagyon örülök az ő lehetőségének. Zolival a pályán kívül is jóban vagyunk, a tavalyi #NextMichelisz döntő és annak végeredménye sem nyomta rá a bélyegét a kapcsolatunkra. Szóval hajrá, Zoli!, hajrá, M1RA! Szurkolok otthonról, és követem az eseményeket.