Bajnokként sincs megállás, újabb győzelem!

2020. szeptember 6.

Ugyan a bajnoki címet már a szombati sikerével bebiztosította a M1RA versenyzője, Dusan Borkovics a TCR Eastern Europe-ban, de a második futamon is megőrizte tökéletes mérlegét Brnóban. A szezon hatodik futamán hatodszor nyert.

Vasárnap rendezték a TCR Eastern Europe második versenyét a brnói hétvégén, és ennek a M1RA valamilyen szinten már tét nélkül vágott neki, hiszen Dusan Borkovics öt futam alatt behozhatatlan előnyre tett szert a bajnokság első helyén. A bajnoki címet tehát megszerezte a magyar csapat pilótája, de az időmérőn kiharcolt újabb pole pozíció jó esély kínált a győzelmi széria folytatására.

Ezúttal azonban, a szezonban először sikerült meglepnie valakinek Borkovicsot a rajtnál. A tavalyi bajnok Milovan Vesnics jobban gyorsult, megszerezte a belső ívet az első kanyar bejáratánál, egyúttal átvette a vezetést. A szezon hatodik versenyén az első méterek következtek a TCR Eastern Europe-ban, amelyen nem Borkovics vezette a mezőnyt. Nem tartott sokáig: a M1RA pilótája még az első körben visszaelőzte Vesnicset, a kör végén pedig már hét tizedes előnnyel állt az élen.

Innentől a megszokott forgatókönyv szerint zajlottak az események, Borkovics körről körre növelte az előnyét. Az ötödik kör után már öt másodperc fölé kúszott a Vesniccsel szemben kiautózott különbség, így arra is maradt lehetőség, hogy a folytatásban a gumikra vigyázzon a csapat. 1365 kilós összsúlyával ugyanis a M1RA Hyundai i30 N TCR-je volt a legnehezebb autó a pályán, ami az emelkedőkkel színesített brnói pályán plusz rizikót jelentett.

Borkovics azonban látszólag mindent beleadott, hiszen 16 másodperces előnnyel nyerte meg a futamot végül. Ezzel továbbra is 100 százalékos, Grobnik és a Slovakia Ring után Brnóból is időmérős és két futamgyőzelemmel távozik. A TCR Eastern Europe szezonzáró hétvégéjét a tervek szerint október 24-25-én Magyarországon, a Hungaroringen rendezik, ahol hazai pályán már nem a megszerzett bajnoki cím, hanem a tökéletes szezon teljesítése lehet a M1RA célja.

A második futam végeredménye: